Skip to content

D.O.A. (Holtan érkezett), 1950.

doa_2Egy férfi ziláltan érkezik a rendőrségre, hogy bejelentsen egy gyilkosságot. Mint kiderül – a sajátját. Azonban a rendőrök nem lepődnek meg…

Frank Bigelow egy kisvárosi könyvelő, aki – mielőtt feleségül venné kedvesét s egyben titkárnőjét, Paulát – hirtelen egyszemélyes vakációra indul San Franciscoba. Utóbbi és Los Angeles a két fő helyszín a filmben – ahol zaklatott hajsza indul a gyilkos felkutatásáért.

Megérkezvén Frisco-ba üzletemberek társaságában egy night club-ban köt ki Frank, ahol az italába mérget kevernek. Reggel nem másnaposan, inkább betegen ébred, azonnal orvoshoz fordul, aki közli vele, hogy megmérgezték. Ellenszer hiányában sok vesztenivalója nincs, megszökik a kórházból, hogy kiderítse, ki akart végezni vele, s miért. Az első nyom, amin elindulhat az Paula telefonhívásainak köszönhető – egy bizonyos Mr Philips igyekezett már két napja elérni őt telefonon, aki viszont halott..

Sokszereplős, gyors sodrású noir, ahol a rendezőnek és a főhős játékának köszönhetően hamar a saját bőrünkön érezzük a feszültséget és az idő tompa szorítását.

Megtekinthető a Youtube-on.

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*