Skip to content

The Crooked Way, 1949.

crooked wayKikerül a kórházból a háborús hős, Eddie Rice — új életet kell kezdenie, mivel egy fejsérülés miatt összes emlékét elvesztette. Az egyetlen szál, ami a kezében van, Los Angelesbe vezet — ahol kiderül, hogy egy jóval sötétebb múlt vár rá, mint amit remélt. Nem egy szerető család és barátok várják, mi több, ott nem is azon a néven ismerik, amire emlékszik. Eddie Riccardi a helyi alvilág egyik legsötétebb alakja volt, aki elárult mindenkit — bűntársait, feleségét, és még az igazágszolgáltatás elől is sikerült meglépnie. Bár minden érv amellett szól, hogy menjen el, ő mégis marad — megpróbál szembenézni elveszett énje tetteinek következményeivel, és amennyire lehetséges, helyrehozni korábbi bűneit.

Az amnézia ezúttal az egyik legkomolyabb feszültségforrás a filmben. Eddie Rice-nak egy olyan közegben kellene otthonosan mozognia, ahol valójában senkit nem ismer. Minden, egyszerűnek látszó tettének komoly következménye lehet. A többiek felől nézve (akik nem tudnak a helyzetéről) minden cselekedete dühödt irracionalitással van áthatva.

Klasszikus, érdekes noir, ismerősen archetipikus karakterekkel, néha kiszámítható, néha még ma is meglepő fordulatokkal.

A filmről további információ az IMDB-n olvasható, illetve megtekinthető a Youtube-on.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*