Skip to content

Guest in the House, 1944.

fZJlsbKiM8g1G8PSHNrrvuYxCCLEgy újabb pszichodráma, nem véletlenül, hiszen a hétköznapi életben egyre gyakoribb beszédtéma a pszichoanalízis. Ez a film nem csak érinti, bemutatja, hanem gyógyítani is kívánja a “gyenge idegeket” hiszen egy pszichológus-páciens viszonyt helyez a középpontba.

Egy boldog, kiegyensúlyozott család életébe nyerünk bepillantást a film segítségével; Dr. Dan Proctor (Scott Mckay) hazaviszi bemutatni korábbi páciensét, mostani kedvesét, Evelyn-t (Anne Baxter). A család minden tagja örömmel fogadja a nőt.

Evelyn a megérkeztét követően szemet vet a doktor bátyjára, Doug Proctorra (Ralph Bellamy), aki művész és otthon dolgozik. Doug szemtelenül flörtöl az összes közelében lévő nővel, de ettől még elhisszük neki, hogy csak a feleségét, Ann-t (Ruth Warrick) szereti. Miriam (Marie McDonald) a modellje, aki a családdal él, s napi 8 órát Douggal tölt.

Evelyn igyekszik a legcsendesebb módon felbolygatni a család életét, mindent megtesz, hogy eltávolítsa a Miriam-et, a házvezetőnőt, s végül a Ann-t is. Igazi kígyó, a gyerekek is külön szerepet kapnak tervében.

Extrák:

Csodálatos, visszatérő zenei motívum a filmben Liszt: Szerelmi Álmok című noktürnje.

A film megtekinthető teljes terjedelmében a youtube-on.

2 Trackbacks/Pingbacks

  1. Sötét Tükör › Hatodik adás: Félelem on hétfő, február 4, 2013 at 5:25 du.

    […] Guest in the House, 1944. […]

  2. Sötét Tükör › Film noirok és pszichológia on vasárnap, április 14, 2013 at 7:53 de.

    […] Guest in the House, 1944. […]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*